Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, reacție la consolidarea prezenței NATO în România

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Abonare
Maria Zaharova a reacționat la intenția NATO de a desfășura grupuri de luptă în România, în regiunea Mării Negre.
BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Argumentele NATO, invocate pentru consolidarea prezenței în Europa de Est, inclusiv prin desfășurarea a unor grupuri de luptă în România sunt aberante, Rusia nu intenționează să atace pe cineva, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
Mai devreme, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO examinează posibilitatea desfășurării grupurilor de luptă în România, în regiunea Mării Negre.

“Militarizarea regiunii Mării Negre este o veche inițiativă a NATO. Intenționează oare Alianța să transforme această regiune cu adevărat pașnică de cooperare într-o arenă pentru bătăliile geopolitice, de rivalitate... Concentrarea militară a blocului Nord-Atlantic este justificată de o imaginară amenințare rusească. Din câte înțeleg, inclusiv și această isterie din ultimele săptămâni, la fel, este legată de prezența forțelor rusești în apropiere de frontiera rusească care determină Alianța să se apere. E o aberație totală”, a declarat ea în cadrul unui briefing susținut miercuri.

“Rusia nu amenință statele NATO, nu intenționează să le atace, precum nu intenționează să atace și alte state. Promovăm o politică de pace, ne pronunțăm pentru păstrare a păcii, pacea este una din principalele valori ai țării noastre, în special pe teritoriul țării noastre”, a subliniat ea.
Fluxul de știri
0