Пресс-центр Спутник - Sputnik Moldova, 1920
Centrul de presă
Centrul de presă Sputnik Moldova este o platformă pentru dezbateri pe teme de actualitate, desfășurate în format de conferință sau videoconferință

Voronin: Sandu ignoră relația cu Rusia pentru că așa sunt indicațiile din Occident

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Abonare
Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, condamnă modul în care guvernarea PAS și președintele Maia Sandu construiește relația cu Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Vladimir Voronin a participat la emisiunea „#SputnikTalk” din cadrul Centrului de presă Sputnik Moldova în care a vorbit despre relația dintre Chișinău și Moscova după preluarea puterii de către PAS. Președintele PCRM consideră că în prezent există probleme în dialogul dintre Chișinău și Moscova.

„Actuala guvernare PAS și președintele ignoră relația cu Federația Rusă, pentru că așa sunt indicațiile din spate, din Occident. Fac și înadins și noi pierdem foarte mult. Am pierdut piața. Sărăcia noastră din agricultură și aceea nu o putem vinde în Rusia. Și acest lucru nu va duce la nimic”, susține Vladimir Voronin.

Liderul comuniștilor afirmă că Maia Sandu ar trebui să-și revizuiască atitudinea față de relația cu partenerul nostru din Est și a explicat în ce mod ar trebui să poarte un dialog cu Vladimir Putin.
„Maia Sandu trebuie să aibă acest dialog. Noi avem relații diplomatice și nu trebuie să „stricăm toate farfuriile”. Dar cu Putin trebuie să discuți foarte sincer”, a menționat Voronin.
Președintele PCRM a atras atenția că Republica Moldova are un acord strategic de prietenie semnat cu Federația Rusă și a declarat că îi este recunoscător lui Vladimir Putin pentru atitudinea sa față de țara noastră.
„Noi am semnat în 2001 Acordul strategic de prietenie cu Federația Rusă și în cadrul dezbaterilor eu am avut mai multe întâlniri tete-a-tete cu Vladimir Putin. Eu tot timpul i-am fost recunoscător lui Vladimir Putin pentru că el pe mine m-a înțeles și a fost stipulat în preambulul acordului că Rusia recunoaște integritatea Moldovei în hotarele ei din august 1991”, a spus liderul comuniștilor.
Amintim că în luna noiembrie a anului trecut s-au împlinit 20 de ani de la semnarea Tratatului de Prietenie şi Cooperare între Republica Moldova şi Federația Rusă.
Fluxul de știri
0