Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin: Băsescu m-a rugat să-i organizez o întâlnire cu Putin

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a participat la emisiunea „#SputnikTalk” din cadrul Centrului de presă Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Vladimir Voronin a fost rugat în cadrul emisiunii „#SputnikTalk” să aprecieze modul în care se dezvoltă în prezent relația dintre Moldova și Rusia. Liderul comuniștilor afirmă că Maia Sandu ar trebui să-și revizuiască atitudinea față de relația cu partenerul nostru din Est. El a explicat cum trebuie să fie purtate negocierile cu Vladimir Putin.
„Maia Sandu trebuie să aibă acest dialog. Noi avem relații diplomatice și nu trebuie să „stricăm toate farfuriile”. Dar cu Putin trebuie să discuți foarte sincer”, a menționat Voronin.
În context, președintele PCRM a declarat că fostul șef de stat român Traian Băsescu l-ar fi rugat, pe vremea când era președinte al țării vecine, să-i organizeze o întâlnire cu Vladimir Putin.

„Băsescu de nenumărate ori m-a rugat pe mine să discut cu Putin, să-l rog să organizeze o vizită oficială a lui Băsescu la Moscova. Cu Putin este foarte simplu de discutat, dar trebuie să înțelegi că, dacă ai adresat întrebarea și nu ai primit un răspuns, a doua oară nu mai are rost să o adresezi, chiar și peste un timp. Eu, la rugămintea lui Băsescu, i-am zis: Vladimir Vladimirovici, invitați-l pe președintele României. El însuși s-a adresat și dorește. Putin a trecut la o altă temă de discuție. Și eu am înțeles că mai mult nu are rost să adresez această întrebare, pentru că nu va fi un răspuns”, a menționat Voronin.

Cu toate acestea, o întâlnire dintre Traian Băsescu și Vladimir Putin a avut loc în anul 2005. Cu mult timp înainte, în 1991, fostul președinte al României Ion Iliescu s-a întâlnit în capitala Rusiei cu omologul său Boris Elțîn.
Fluxul de știri
0