Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou punct de control fito-sanitar, la vamă: Unde a fost deschis

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNoul punct de inspecție ANSA la vama Leușeni
Noul punct de inspecție ANSA la vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va avea un nou post de controlla unul din punctele de trecere a frontierei de stat.
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Un nou punct de control fitosanitar și sanitar-veterinar va funcționa la Vama Sculeni. Postul de inspecție este în special pentru controlul produselor agroalimentare de origine animală și non-animală.
Despre aceasta anunță serviciul de presă al Guvernului după vizita prim-ministrului Natalia Gavrilița la postul vamal Sculeni.
Potrivit directorului ANSA, Radu Musteață, lansarea acestui post va facilita verificarea produselor în cadrul noului post. La fel, deschiderea punctului de inspecție al ANSA va facilita activitatea operatorilor economici, a importatorilor de produse, dar cel mai important va asigura calitatea alimentelor care vor ajunge pe teritoriul țării.
Punctul ANSA este dotat cu utilaje și echipamente performante. Pentru finalizarea proiectului au fost utilizate surse financiare în valoare de peste 15 milioane de lei.
Zece inspectori ANSA vor efectua controalele necesare a mărfurilor pentru a nu admite plasarea pe piață a producției neconforme. Astfel de posturi au mai fost construite la vama Tudora, Criva, Leușeni și Giurgiulești.
Cereale - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Societate
ANSA a retras un produs din rețelele de comerț: Ce a depistat
Fluxul de știri
0