Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia l-a expulzat pe adjunctul ambasadorului SUA la Moscova

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaПосольство США в Москве
Посольство США в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia l-a expulzat pe ambasadorul adjunct al SUA, Bart Gorman, au anunțat pentru RIA Novosti responsabili din cadrul ambasadei americane din Moscova.
CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Rusia l-a expulzat pe adjunctul șefului misiunii diplomatice (DCM) a SUA în Rusia, Bart Gorman.
Gorman a fost al doilea cel mai înalt oficial al Ambasadei SUA la Moscova, după ambasador și un membru cheie al conducerii superioare a ambasadei”, a declarat Jason Rebholz, purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice.
Rebholz a declarat agenției RIA Novosti că Gorman avea o viză valabilă și se afla în Rusia de mai puțin de trei ani.

Washingtonul consideră expulzarea diplomatului un „pas spre escaladarea situației” și ia în considerare posibilitatea unor măsuri de răspuns, a adăugat interlocutorul RIA Novosti.

În ultimele luni, relațiile dintre Rusia și Occident au devenit și mai tensionate, iar situația din jurul Ucrainei s-a înrăutățit. Washingtonul și Bruxelles-ul acuză Moscova că pregătește o „invazie”, declarând că trupele rusești sunt concentrate la granița cu statul vecin. În acest context, Alianța Nord-Atlantică își întărește prezența în Europa de Est: trimite acolo forțe și contingente militare suplimentare.
Kremlinul neagă aceste acuzații și susține că acestea sunt un pretext pentru creșterea prezenței militare a NATO în apropierea granițelor Rusiei.
Kremlinul a mai explicat că principalul motiv al escaladării îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care „pompează” arme în Ucraina, împingând-o astfel spre aventuri militare.
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Rusia
Peskov: Situația la frontierele Rusiei poate exploda în orice clipă
Fluxul de știri
0