Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un punct de trecere a frontierei de stat va fi modernizat - detalii

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Abonare
Un punct de trecere a frontierei de stat urmează să fie modernizat până la sfârșitul lunii martie.
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. La punctul de trecere a frontierei de stat Sculeni, până la sfârșitul lunii martie ar putea să fie implementate ghișee unice de control. Cererea în acest sens a fost făcută de către prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în cadrul vizitei sale la Postul Vamal Sculeni.
Potrivit premierului, implementarea ghișeelor unice va fluidiza traficul și va ajuta la evitarea blocajului la frontiera de stat.
Astfel, punctul de trecere a frontierei de la Sculeni urmează să fie extins și modernizat în cadrul proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România - Moldova, birourile vamale Albița - Leușeni, Sculeni - Sculeni și Giurgiulești - Giurgiulești".
Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Republica Moldova și România. Pentru postul vamal Sculeni, proiectul prevede modernizarea clădirii administrative, construcția unor noi pavilioane, majorarea numărului pistelor de control vamal, construcția platformei de scanare, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.
Ședința Parlamentului  - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Politică
Proiectul politicii fiscale și vamale pentru anul 2022, votat în lectura a doua
Fluxul de știri
0