Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adrian Năstase descrie teatrul absurd jucat de NATO și SUA cu privire la Ucraina

© Inquam Photos / George CalinAdrian Năstase
Adrian Năstase - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul premier Adrian Năstase compară anunțurile alarmiste ale NATO cu piesa absurdă „Așteptându-l pe Godot”
BUCUREȘTI, 17 feb - Sputnik, Marius Holdean. Adrian Năstase a găsit în literatură comparația perfectă pentru anunțurile lansate de liderii occidentali cu privire la iminenta ”invazie” rusă.
El își începe postarea de pe blogul personal amintind că se împlinesc, anul acesta, 70 de ani de la publicarea celebrei piese de teatru a lui Samuel Beckett în care Vladimir și Estragon așteaptă, inutil, un personaj numit Godot, care nu sosește.
Piesa lui Beckett este o expresie a teatrului absurdului, mai spune Năstase, care face o comparație de neuitat:

”Ceea ce se întâmplă în conflictul din/despre Ucraina pare că are, cumva, aceeași geneză. Invadarea Ucrainei este anunțată sistematic, indicându-se, eventual și ziua (16 februarie) sau ora (15, probabil ora locală). Godot este încăpățânat și nu vine (să sperăm). Dar își face datoria. Pune presiune pe proiectul Minsk 2, de federalizare a Ucrainei, înarmează (defensiv) Ucraina (va rămâne acolo armamentul transferat de britanici, etc și după criză?), crește importul în Europa de gaz lichefiat din SUA, Ucraina va primi un împrumut substanțial contra angajamentului că nu va mai dori în NATO, etc.”, descrie Năstase piesa absurdă jucată în aceste zile de NATO și de SUA.

În final, fostul premier atrage atenția că Godot a jucat și joacă în continuare un rol important în viață noastră, mai ales în cadrul războaielor absurde (hibride, psihologice, etc).
Ion Ceban, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Politică
Primarul Chișinăului a discutat despre cooperarea politică cu liderul PSD, Marcel Ciolacu
Fluxul de știri
0