Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan le-a propus lui Putin și Zelenski o întâlnire trilaterală la Istanbul

© AFP 2022 / ADEM ALTANRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele turc Erdogan le-a propus lui Putin și Zelenski o întâlnire trilaterală la Istanbul.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat posibilitatea de a organiza o întâlnire trilaterală a președinților Turciei, Rusiei și Ucrainei la Ankara sau Istanbul în cazul unui răspuns pozitiv din partea liderului rus Vladimir Putin.

„Domnul Zelenski, în timpul întâlnirii noastre cu el, a spus că are o atitudine pozitivă cu privire la ideea unei întâlniri trilaterale. Dacă domnul Putin va aborda această problemă la fel de pozitiv, sper să ne putem întâlni la Istanbul sau la Ankara. Între timp, vreau să-l întreb în timpul convorbirilor telefonice cum vede el asta. Respectiv, vom încerca. Pentru că un război adevărat în regiune este un semn rău", a spus Erdogan jurnaliștilor în avion, la sosirea din Emiratele Arabe Unite.

Planurile atribuite Rusiei de escaladare a situației din jurul Ucrainei sunt negate categoric de Moscova, care declară constant că nu amenință pe nimeni, iar toate aceste declarații sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor ruse.
După cum a spus anterior ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Rusia nu creează niciun pretext pentru o situație de conflict în jurul Ucrainei. Kremlinul a afirmat că isteria informațională a SUA și NATO asupra Ucrainei este acoperită cu generozitate de minciuni și falsuri.
Declarațiile conform cărora Rusia pregătește provocări în Ucraina continuă să vină din Occident, în ciuda revenirii trupelor ruse la locurile lor permanente de dislocare după exerciții. Luni, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov, și cu ministrul apărării, Serghei Șoigu.
La o întâlnire cu Putin, șeful Ministerului rus al Apărării a raportat că „unele exerciții se apropie de sfârșit, unele vor fi finalizate în viitorul apropiat”. Districtele militare de sud și de vest ale Federației Ruse au început să redislocheze trupele la locurile lor de desfășurare permanentă, a declarat marți reporterilor generalul-maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
Fluxul de știri
0