Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comuniştii şi socialiştii vor înainta o moţiune împotriva Guvernului Gavrilița

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PCRM și PSRM au format azi Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor și că intenționează să înainteze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor cere demisia cabinetului de miniştri şi urmează să înainteze o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern. Anunţul a fost făcut de deputatul socialist Vlad Batrîncea în cadrul unei conferinţe de presă.

"Mergem la consultări cu cetăţenii Republicii Moldova şi vom supune evaluării externe şi interne guvernarea din Republica Moldova. Vom veni cu mai multe instrumente legale şi constituționale pentru demiterea Guvernului şi în perspectivă a altor instituţii ale statului. La sigur vom iniţia în Parlament moţiunea de cenzură împotriva acestui Guvern. Nu mai sunt argumente cum aceşti oameni pot să mai rămână în funcţie şi să asigure activitatea Guvernului", a precizat Batrîncea.

Tot azi PCRM și PSRM au anunţat despre formarea Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor. Hotărârea a fost luată în ședința comună a executivelor PCRM și PSRM.
Заседание парламента Молдовы 06 декабря 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Politică
Oficial! PCRM și PSRM şi-au unit forţele: Au format un bloc politic comun
Fluxul de știri
0