Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a spus cine e adevăratul dușman al Ucrainei

© Russian Foreign Ministry / Trecere la banca de fotografiiMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Maria Zaharava a scris pe canalul său de Telegram cine este adevăratul dușman al Ucrainei, după declarațiile președintelui Zelenski.
Apelul președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, adresat funcționarilor publici și oligarhilor, de a se întoarce în țară, a arătat că inamicul republicii nu este Rusia, ci „elita” ucraineană, a declarat purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său de Telegram.
Zelenski a făcut, luni, un apel către toți funcționarii publici care au părăsit țara sau intenționează să plece, îndemnându-i să se întoarcă în 24 de ore, deoarece oamenii le-au încredințat „să guverneze țara și să o protejeze”.
Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a declarat că în afara țării se află 23 de deputați ai Radei Supreme.
„După ce președintele Ucrainei le-a cerut funcționarilor publici, oligarhilor și deputaților care au părăsit țara din cauza fricii de război și a nedorinței de a-și apăra patria să se întoarcă, a devenit clar că inamicul acestui stat nu este Rusia. Inamicul Ucrainei este ea, „elita", a scris Zaharova.
Potrivit acesteia, după ce Zelenski a spus că „anunțul datei „invaziei” este o intimidare, a devenit clar că prietenul acestui stat nu sunt SUA”.
„După ce președintele Ucrainei a declarat că are absolut toate datele de la serviciile de inteligență despre agresor, armata ucraineană este mai puternică ca niciodată, iar la data „atacului” anunțat de americani vor avea loc „evenimente de imagine” de amploare în Ucraina, totul a devenit clar”, a adăugat Zaharova.
Luni, Zelenski a semnat un decret care declară ziua de 16 februarie ziua unității. Decretul prevede că în această zi steagul Ucrainei va fi arborat la instalațiile din toate localitățile, iar imnul va suna la ora locală 10:00. În plus, vor avea loc evenimente de imagine adecvate în instituțiile diplomatice străine ale Ucrainei din statele gazdă.
Presa americană a raportat anterior că președintele Joe Biden le-a spus aliaților că o „invazie rusă” a Ucrainei ar putea începe pe 16 februarie. Kievul și statele occidentale și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la presupusa creștere a „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei.
Moscova a negat în repetate rânduri asemenea acuzații, spunând că nu amenință pe nimeni și nu intenționează să atace pe nimeni, iar pretențiile de „agresiune rusă” sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor ruse.
Ministerul rus de Externe a observat anterior că declarațiile occidentale despre „agresiunea rusă” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt atât ridicole, cât și periculoase. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că Rusia mută trupe pe teritoriul său și la propria discreție. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.
Fluxul de știri
0