Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un șef de secție de la Institutul Oncologic, reținut de CNA

© SputnikInstitutul oncologic
Institutul oncologic  - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a ajuns pe mâna ofițerilor CNA și a procurorilor anticorupție.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Medicul ar fi cerut două mii de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil în secția pe care o conduce și pentru a urgenta începerea tratamentului. Șeful de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost denunțat chiar de către pacient. Astfel, doctorul a fost reținut în flagrant și este cercetat pentru corupere pasivă.
Potrivit CNA, în data de 11 februarie denunțătorul a mers în biroul șefului de secție care ar fi pretins de la el două mii de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic.
Ulterior, a fost sesizată conducerea Institutului Oncologic, iar apoi a anunțat și CNA. Astfel, a fost pornit un dosar penal pentru corupere pasivă.
Marți, 15 februarie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție l-au reținut în flagrant pe șeful de secție în timp ce acesta primea banii. Transmiterea s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu dispozitive audio și video.
Dacă șeful de secție va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare, amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.
Polițist - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Societate
Doi polițiști, reținuți pentru că ar fi luat mită de la un șofer - VIDEO
Fluxul de știri
0