Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Rudenko și Serebrian au discutat despre procesul de reglementare transnistreană

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaViceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse Andrei Rudenko
Viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse Andrei Rudenko - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse Andrei Rudenko s-a întâlnit astăzi la Chișinău cu vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian.
Părțile au discutat despre situația actuală în procesul de reglementare transnistreană, aspecte ale dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, precum și problemele pe care le întâmpină cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului.
În cadrul conversațiilor, vicepremierul Oleg Serebrian a accentuat ca fiind primordiale importanța menținerii unei dinamici active în toate formatele de negocieri, eliminarea barierelor în calea liberei circulații, asigurarea accesului permanent la terenurile agricole din raionul Dubăsari și a bunei funcționări a școlilor cu predare în limba română, restabilirea potențialului de lucru în punctele de înmatriculare a autovehiculelor din stânga Nistrului.
Oficialii au discutat despre pregătirea Chișinăului pentru a participa la lucrările următoarei runde de negocieri în formatul „5+2” și la o nouă conferință bavareză privind promovarea măsurilor de întărire a încrederii.
Partea rusă și cea moldovenească și-au reiterat angajamentul ferm de a avansa spre o reglementare pașnică și durabilă a dosarului transnistrean, proces care trebuie să se producă sincron cu rezolvarea viabilă a problemelor ce preocupă și afectează interesele legitime ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Politică
Putin a explicat cum va acționa Rusia în domeniul securității
Fluxul de știri
0