Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi sau nu remanieri în Guvern: Ce spune premierul Natalia Gavrilița

© Sputnik / Mihai CarausGuvern
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a spus în cadrul unei emisiuni dacă vor avea loc sa nu remanieri în Guvern, în timpul apropiat.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. După ce în spațiul public se tot vorbea că ar putea să fie făcute unele remanieri în Cabinetul de Miniștri, premierul a decis să facă lumină în acest subiect.
În cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, Natalia Gavrilița a declarat că actualul Guvern lucrează într-un ritm alert și că în prezent Moldova este cuprinsă de mai multe crize, dar în ciuda perioadelor mai dificile, Guvernul a reușit să facă multe, în special să acorde compensații la gaz tuturor cetățenilor.
Astfel, premierul Natalia Gavrilița a menționat că este mulțumită că s-au reușit multe lucruri și că deocamdată nu sunt prevăzute anumite remanieri în Cabinetul de Miniștri.

„Vorbim despre remanieri guvernamentale de când a fost votat Guvernul. Deci, eu cred că toți miniștrii trebuie să aibă o anumită perioadă de timp. Da, ei au anumite sarcini puse și dacă aceste sarcini nu vor fi îndeplinite bine, atunci vom pune și această întrebare, dar deocamdată nu este vorba despre remanieri guvernamentale”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Amintim că la nici o sută de zile de la învestirea Guvernului Gavrilița, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că în Executiv ar putea avea loc remanieri. Atunci, oficialul declarase că schimbările în componența Guvernului ar putea avea loc în scurt timp. Totuși, deși au trecut mai bine de trei luni de la acele declarații, acest lucru nu s-a întâmplat, iar miniștrii au rămas în fotoliile lor.
Precizăm că Guvernul, în frunte cu Natalia Gavrilița, a fost învestit în data de 6 august. Noua componență a Executivului a fost confirmată de fracțiunea PAS, cu votul a 61 de deputați. Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR”, dar și fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu au votat pentru Guvernul Gavrilița.
Protestul transportatorilor - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Societate
Când se vor schimbă tarifele pentru transport: Andrei Spînu vine cu detalii
Fluxul de știri
0