Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gavrilița, despre polițistul care a oprit ambulanța ca să treacă coloana oficială - VIDEO

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a comentat, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, situația în care un polițist a oprit o ambulanță ca să poată trece coloana oficială. Ce spune Gavrilița despre acțiunile omului legii.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. După ce weekendul trecut, în spațiul public a apărut un video în care se vede cum un polițist oprește o ambulanță ca să treacă coloana de mașini oficială, premierul Natalia Gavrilița a fost întrebată în cadrul unei emisiuni despre acțiunile omului legii și dacă ea consideră că polițistul a procedat corect sau nu în cazul dat.
Astfel, Natalia Gavrilița a declarat că polițistul a acționat conform Regulamentului de Circulație Rutieră și că mașina de poliție care escorta cortegiul deja era implicată în manevră și nu putea fi oprită.
„Viața cu siguranță are prioritate și vedem că în acest caz polițistul a acționat conform regulamentului. Deci, când se aude discuția că este pacient, nu este discuția cu polițistul, este discuția în interiorul ambulanței, dar ceea ce s-a întâmplat este că mașina de poliție, care era în fața cortegiului, a început deja virarea la stânga și s-a angajat deja în această manevră”, a precizat premierul.
Mai mult, Gavrilița susține că astfel s-a evitat un eventual accident care putea să aibă loc între ambulanță și coloana oficială.
„Ar fi fost mult mai grav dacă s-ar fi întâmplat un accident din cauza că polițistul încerca să oprească. Este important ca această persoană să ajungă la serviciile medicale de care are nevoie și se află într-o ambulanță. (...) Cortegiul era deja în virare și asta vede toată lumea care se uită atent la acest video și oprirea unui cortegiu când este deja în plină manevră, de fapt, putea crea o situație de accident. Polițistul, cel puțin, a acționat corect, deja dacă era pacient ... Polițistul nu stă acolo să ... și nu știe este pacient acolo, înțeleg că era girofarul, dar a acționat conform regulilor”, a declarat Garvrilița.
Amintim că acest caz de rezonanță a avut loc pe 11 februarie, când pe rețelele de socializare a apărut un video din trafic, cu participarea unei ambulanțe și a unei coloane oficiale. Ambulanța avea semnalele de sonorizare și girofarul pornite. Din video se vede cum agentul de patrulare oprește ambulanța pentru ca să treacă mai întâi coloana oficială.
Ulterior, pe 12 februarie, Poliția Republicii Moldova a venit cu o reacție în care precizează că polițistul de patrulare a acționat conform Regulamentului Circulației Rutiere.
„Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere al Republicii Moldova, la traversarea intersecțiilor prioritatea îi revine vehiculului care deja este antrenat în manevră. Or, în situația dată, coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident.
După reacția Poliției la cele întâmplate, pe rețelele de socializare a apărut o secvență video cu sunet în care se aude cum o voce masculină din ambulanță spune: „Avem un pacient”. „Nu le pasă”, răspunde o voce feminină.
Fluxul de știri
0