Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea Constituțională a validat mandatul unui nou deputat: Cine vine în Parlament

© Sputnik / Mihai CarausParlament
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Legislativul Republicii Moldova va avea un nou deputat.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Curtea Constituțională a validat mandatul unui nou deputat. Este vorba de Alexandr Nesterovschi, care va suplini lista Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

”Curtea l-a declarat ales în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe domnul Alexandr Nesterovschi, pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor” a anunțat președintele Curții Constituționale, Domnica Manole.

Alexandr Nesterovschi va veni în locul Svetlanei Căpățină, care a decedat.
Anterior, CEC a constatat încetarea calității de deputat în Parlamentul Republicii Moldova a Svetlanei Căpățină și a declarat vacant un mandat de deputat care aparține Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.
Ulterior, CEC a inițiat procedura de validare a mandatul lui Alexandr Nesterovschi, care se regăsea pe lista candidaților supleanți ai Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.
Svetlana Căpățină s-a stins din viață la sfârșitul lunii trecute. Deputatul avea vârsta de 52 de ani Tot atunci serviciul de presă al Parlamentului a precizat că nu se cunosc detalii despre decesul deputatului, însă presa scrie că aceasta s-a stins din viață în urma complicațiilor provocate de COVID-19.
Свеча памяти - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Societate
S-a stins din viață un deputat al Parlamentului Republicii Moldova
Fluxul de știri
0