Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Benzina trece de pragul psihologic de 24 de lei

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare a stabilit noile prețuri plafon la carburanți valabile pentru 16 februarie.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Motorina și benzina s-ar putea scumpi din nou. Agenția Națională pentru Reglementare a stabilit noile prețuri plafon la carburanți valabile pentru 16 februarie.
Astfel, benzina cu cifra octanică 95 ar putea costa 24,04 de lei, cu 11 bani mai mult față de prețul stabilit pentru 15 februarie. Prețul pentru un litru de motorină ar putea ajunge la 20,90 de lei, cu 9 bani mai mult față de astăzi.
Amintim, ANRE a precizat că prețurile plafon la carburanți sunt în continuare influențate de majorarea cotațiilor țițeiului la bursele internaționale.
Totodată, situația din Ucraina și discuțiile privind iminența unor acțiuni militare în țara vecină au dus la creșterea prețului petrolului Brent, care a ajuns luni, 14 februarie, să valoreze peste 96 de dolari pe baril, acesta fiind cel mai înalt nivel din ultimii șapte ani și jumătate.

„Cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale au depășit nivelul de 910 dolari pentru tona de benzină și 820 de dolari pentru o tonă de motorină, înregistrând astfel o creștere de peste 250 de dolari per tonă la benzină și 220 dolari per tonă la motorină, comparativ cu începutul lunii decembrie 2021”, a precizat ANRE.

Instituția atrage atenția că nici prognozele pentru viitorul apropiat nu sunt deloc îmbucurătoare.
Protestul transportatorilor - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Societate
Când se vor schimbă tarifele pentru transport: Andrei Spînu vine cu detalii
Fluxul de știri
0