Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Inspectorii de patrulare au ieșit la vânat șoferi nedisciplinați: Ce încălcări au depistat

Dispozitive ”Drager” - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În weekendul trecut, mii de șoferi au fost trași pe dreapta. Unii conducători s-au dovedit a fi în stare de ebrietate la volan.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. În weekendul trecut, 1 100 de polițiști au patrulat pe drumurile din țară pentru a preveni evenimentele rutiere nedorite. În urma controalelor efectuate, 45 de șoferi au fost prinși beți la volan.
În unul dintre cazuri este vorba despre un bărbat de 52 de ani care se deplasa cu căruța. Oamenii legii au stabilit că acesta avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,32 mg/l. La fel, pe drumul Sculeni – Fălești a fost prin un bărbat de 55 de ani care conducea un hipomobil fără numere de înmatriculare. Oamenii legii au decis să-l supună pe bărbat testului la alcoolemie. Rezultatul a arătat o concentrație de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat.
Un caz similar a avut loc în satul Popeștii de Sus, raionul Drochia. De această dată a fost oprit conducătorul unui motocultor. Bărbatul de 59 de ani avea o concentrație de alcool de 0,41 mg/l în aerul expirat.
Inspectorii de patrulare au oprit și un bărbat de 39 de ani care conducea un motocultor prin satul Dângeni, raionul Ocnița. Acesta, la fel, se afla în stare de ebrietate și avea în calitate de pasageri doi copii minori.
Pe lângă șoferii care au urcat băuți la volan, polițiștii au depistat și alte încălcări:
depășirea limitei de viteză - 1 286 de șoferi;
nerespectarea semnificația indicatoarelor rutiere și de acordare a priorității de trecere - 435 de conducători auto;
încălcarea regulilor de oprire și neacordare de prioritate pietonilor și altor participanți la trafic - 147 de șoferi.
Poliția a precizat că anul trecut, în Moldova, au avut loc 44 de accidente cu implicarea hipomobilelor, în urma cărora trei persoane au decedat, iar 31 s-au ales cu diferite traumatisme. 233 de accidente s-au produs cu implicarea motocicletelor și scuterelor, soldate cu 26 de persoane decedate și 242 traumatizate.
Taxi - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Societate
Halucinant! Un bărbat a chemat un taxi, a amenințat șoferul și a furat mașina: Ce a urmat
Fluxul de știri
0