Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

HoReCa cere revizuirea restricțiilor: Vrea ca localurile să funcționeze și noaptea

Bucătar - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Reprezentanții domeniului HoReCa îi solicită Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică să revizuiască restricțiile care vizează activitatea localurilor.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova solicită autorităților să revizuiască programul de activitate pentru sectorul HoReCa, în contextul scăderii numărului de cazuri noi de COVID-19.
„Asociația „MĂR” menționează repetat că restricționarea programului de activitate doar a sectorului HoReCa este un fapt discriminatoriu și anticoncurențial față de alte activități economice care activează în regim obișnuit și prestează servicii similare celor de restaurant”, se menționează într-o postare a Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova.
În context, reprezentanții Asociației au precizat că speră că atât Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, cât și Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău va ține cont de solicitarea celor din HoReCa și va lua măsuri raționale în acest sens.
Anterior, după ce CNESP a impus noi măsuri în ceea ce privește activitatea sectorului HoReCa, Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova s-a arătat nemulțumită de decizii și a menționat că pentru acest domeniu s-au introdus din nou cele mai dure restricții.
„Pentru HoReCa din nou sunt cele mai dure restricții - activitate redusă, de la 07:00 până la 22:00, având deja impusă activitatea la capacitate redusă, 50% din sală + prezentarea certificatului COVID. Da, HoReCa nu va lucra după 22, restul agenților economici vor lucra. Toate aceste decizii parcă sunt luate din inerție”, au menționat reprezentanții Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova.
Amintim că în data de 20 ianuarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis ieri să limiteze activitatea localurilor pe timp de noapte. Acestea nu activează în intervalul orelor 22:00 - 07:00. Decizia a fost luată în contextul înregistrării unui număr tot mai mare de infectări cu noul coronavirus.
Este de menționat faptul că aceste restricții expiră în data de 20 februarie.
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Coronavirus
Câți copii din școli și grădinițe sunt bolnavi de COVID-19: Unele instituții, în carantină
Fluxul de știri
0