Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

Abonare
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Elizaveta Breahnă, director interimar ONVV, Dmitrii Prohnițchi, specialist în comunicare, Î.S. ”Calea Ferată din Moldova”, Elena Dabija, directoarea Centrul Academic Internaţional EMINESCU, medicul cardiolog Tatiana Rotaru.
Scumpirile din ultima perioadă afectează și amatorii de vinuri. Mai mulți producători de vin din țară au majorat prețurile, în medie, cu 10-15 la sută. Vinificatorii spun că recolta de anul trecut a fost mai mică, de aceea strugurii s-au scumpit. Despre alte cauze a scumpirii vinului, cum ar fi creșterea tarifului la gaz, majorarea prețurilor la materialele auxiliare, precum etichetele, cutiile și sticlele în care este depozitat produsul finit discutăm cu Elizaveta Breahnă, director interimar al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV)
Guvernul a adoptat un nou Cod al transportului feroviar. Ce prevede acest cod și dacă va fi o restructurare a sectorului feroviar și a Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova”, ne spune Dmitrii Prohnițchi, specialist în comunicare, Î.S. ”Calea Ferată din Moldova”.
La Centrul Academic Internaţional EMINESCU, astăzi va avea loc un eveniment de amploare dedicat poetulu Grogore Vieru, născut în data de 14 februarie. Discutăm cu Elena Dabija, directoarea Centrul Academic Internaţional EMINESCU.
În timp ce unele studii avertizează ca un consum frecvent de cafea poate crește riscul unei persoane de a dezvolta evenimente cardiovasculare, alte cercetări sugerează că ajuta la menținerea sănătații inimii și a funcției vaselor de sânge. Despre efectele cafelei, dragostei și a muzicii asupra inimii discutăm cu medicul cardiolog Tatiana Rotaru.
Fluxul de știri
0