Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cu ce ar putea să se încheie evaluarea candidaților la CSM și CSP

Abonare
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este magistratul de la Judecătoria Centru Ion Chirtoacă. Parlamentul a votat recent un proiect de lege care vizează evaluarea candidaților la funcțiile de membri ai CSM și CSP în ideea de a da startul schimbărilor din justiție.
La Chișinău a apărut un studiu realizat de doi experți naționali întitulat: EVALUAREA INTEGRITĂȚII JUDECĂTORILOR: FĂRĂ DREPT DE APEL?
Studiul vizează aspectul întreg de evaluare a sistemului judiciar, iar experții s-au referit și la proiectul votat recent, în ritm alert, de Parlament. Acesta vizează evaluarea candidaților la funcțiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor. Viziunile experților sunt în disonanță conceptuală față de ceea ce au produs legislatorii săptămâna trecută, iar la o examinare mai atentă putem vedea că, atât Comisia de la Veneția, cât și GRECO nu văd cu ochi buni modul în care se va realiza evaluarea componenței CSM și CSP. Discutăm despre asta cu expertul anticorupție Cristina Țărnă.
Fluxul de știri
0