Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 bate în retragere? În spitalele din Chișinău s-au închis mai multe secții

© Inquam Photos / Virgil SimonescuSpital, secția COVID
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Primăria municipiului Chișinău anunță că în Capitală COVID-19 bate în retragere și se înregistrează un număr tot mai mic de infectări noi cu noul coronavirus. Astfel, în unele spitale au fost închise câteva secții COVID.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. În cadrul ședinței de luni a Primăriei Chișinău, edilul-șef a anunțat că COVID-19 bate în retragere în Capitala Moldovei. Totodată, el a menționat că au fost închise mai multe secții COVID din cadrul spitalelor municipale, pe motiv că nu mai sunt pacienți.
Mai exact este vorba despre Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, unde au fost închise patru secții din cele cinci care au fost deschise pentru copiii cu COVID-19. Totodată, alte patru secții au fost închise în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime", iar o secție a fost închisă la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie.
Deși numărul de infectări cu noul coronavirus este tot mai mic, primarul Ion Ceban a menționat că numărul de cazuri grave se menține destul de ridicat.
„Avem o singură presiune în continuare și în pofida faptul că avem o descreștere evidentă a infectărilor cu noul coronavirus, rămân a fi aglomerate secțiile de terapie intensivă. Încă se înregistrează un număr sporit de cazuri grave și critice care necesită tratament în secțiile de reanimare. Majoritatea sunt pacienți cu comorbidități și nevaccinați”, a precizat Ion Ceban.
Ceban e precizat că Centrul COVID de la Moldexpo rămâne încă activ pentru triaj și va fi activat în caz de declanșare a unui număr mare de cazuri. Totuși, în prezent, și acolo se atestă un număr tot mai mic de internări.
Primarul Capitalei a menționat că pentru autoritățile municipale prioritatea rămâne a fi creșterea ratei de imunizare împotriva COVID-19. Ceban a declarat că în capitală se atestă o rată de vaccinare de aproape 65 la sută. Totuși, primarul a precizat că populația nu trebuie să se relaxeze și să continue să se imunizeze, dar și să respecte măsurile de protecție.
Precizăm că Ministerul Sănătății a anunțat pentru duminică, 13 februarie, alte 1 047 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, au fost raportate alte 22 de decese.
Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Coronavirus
Tot mai puține cazuri de COVID-19: Situația epidemică în Republica Moldova
Fluxul de știri
0