Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție mare când mergeți la cumpărături: Iată ce puteți păți

© Photo : Telegram / Î.M “Piața Centrală”Prețurile pentru unele produse alimentare
Prețurile pentru unele produse alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Abonare
Ilegalități la mai multe unități de comerț au fost depistate de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Înșelare la cântar, achitare incorectă și comercializarea produselor alimentare cu termen expirat - sunt câteva dintre ilegalitățile depistate de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor la mai multe unități de comerț. Inspectorii au mers cu controale inopinate la șase unități, unde au constatat mai multe nereguli.
În urma controalelor, 23 de loturi de produse alimentare, inclusiv produse culinare au fost depistate cu termenul de valabilitate expirat. Totodată, s-au depistat alte 29 de loturi de produse alimentare care au fost plasate pe piață în lipsa informației în limba de stat.
De pe alte 82 de loturi de produse alimentare lipsea denumirea produselor, producătorului/importatorului, lista ingredientelor sau nu era tradus corect unul din ingrediente pe care îl indică producătorul, nu exista informația privind lipsa alergenilor. De asemenea, a fost atestată lipsa informației despre compoziție, modului de preparare, data și ora fabricării, data limită de consum sau informații ilizibile. La fel, condițiile de păstrare nu erau conforme.
Potrivit informațiilor ANSA, unii angajați din unitățile de comerț nu dețineau instruire igienică și examenul medical - una din cele mai frecvente nereguli ce se constată în comerț.
În context, au fost întocmite procese-verbale de control. Pe numele operatorilor din domeniul alimentar și persoanelor responsabile au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție administrativă.
Produsele neconforme au fost retrase din comercializare.
лекарства - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Societate
ANSA a retras de pe piață un lot de medicamente de uz veterinar: Care este motivul
Fluxul de știri
0