Primul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Cultură
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre evenimentele din domeniul culturii

A murit una dintre cele mai cunoscute actrițe din Rusia - Natalia din ”Donul liniștit”

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Accesați arhiva multimediaZinaida Kirienko
Zinaida Kirienko - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Renumita actriță, cea care a interpretat rolul Nataliei în filmul „Donul liniștit”, a fost internată anterior în spital, fiind confirmată pozitiv cu COVID-19.
CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Actrița rusă, Artista Poporului a Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse, Zinaida Kirienko, a murit la vârsta de 89 de ani. Informația a fost confirmată pentru RIA Novosti de vicepreședintele Uniunii Cinematografilor din Rusia, Klim Lavrentiev.
© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaZinaida Kirienko
Юбилейный вечер народной артистки РСФСР Зинаиды Кириенко - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Zinaida Kirienko
Actrița a murit în această noapte. Anterior, Zinaida Kirienko a fost internată cu coronavirus, a declarat pentru agenție fiul actriței, Maxim.
© SputnikSecvență din filmul ”Donul liniștit”
Кадр из фильма Тихий Дон (киностудия им. М. Горького, режиссер Сергей Герасимов). Петр Глебов в роли Григория Мелехова, Зинаида Кириенко в роли Натальи. Репродукция. - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Secvență din filmul ”Donul liniștit”
Zinaida Kirienko s-a născut pe 9 iulie 1933. Actrița și-a câștigat faima prin interpretarea talentată a unor roluri în filme precum „Soarta unui bărbat” de Serghei Bondarciuc, „Donul liniștit” de Serghei Gerasimov, „Iubire pământească” de Evghenii Matveev, „Doi căpitani” de Evghenii Karelov.
Fluxul de știri
0