Рабочий на электромобиле моет пол в Главном пресс-центре перед зимними Олимпийскими играми 2022 года в Пекине - Sputnik Moldova, 1920
Olimpiada de la Beijing - 2022
Citiți, ascultați și urmăriți cele mai interesante știri, reportaje, galerii foto, comentarii în exclusivitate de la Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing - 2022.

Este un rezultat foarte bun pentru Moldova: Alina Stremous, despre succesul de la Beijing

© Photo : Harald Deubert / IBUAlina Stremous
Alina Stremous - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Alina Stremous, care a înregistrat un rezultat istoric pentru Moldova la Olimpiada de la Beijing, a făcut un bilanț al competițiilor care a trecut și și-a împărtășit speranțele pentru viitor.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Biatlonista Alina Stremous, care concurează pentru Republica Moldova la Olimpiada de la Beijing, este mulțumită de rezultatul obținut la competiție. Vineri, sportiva s-a clasat pe locul 10 în proba sprint 7,5 km. Ea și-a împărtășit impresiile într-un interviu pentru Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova.
”Este un rezultat foarte bun pentru mine și pentru Republica Moldova. Desigur mi-aș fi dorit un rezultat și mai bun. Poate trebuia un pic mai repede să alerg și să fiu mai rapidă la tragere. Totuși, sunt mândră că nu am avut nici o penalizare la poligonul de tragere pentru că nu a fost o cursă ușoară mai ales din punct de vedere fizic”, a menționat Alina Stremous.
Comentând cursa precedentă, din 7 februarie, sportiva a recunoscut că i-a lipsit concentrarea. ”Desigur aveam speranțe la un loc mai bun decât 37, dar nu trebuia să greșesc la tragere. A fost o lecție pentru mine și m-am străduit să mă revanșez în proba sprint”, a declarat Stremous.
© REUTERS / KIM HONG-JIAlina Stremou
Алина Стремоус - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Alina Stremou
Duminică, 13 februarie, Stremous împreună cu o altă sportivă care reprezentă Moldova, Ala Ghilenco, vor participa la cursa de urmărire.
”Trebuie un pic să mă odihnesc emoțional. O să încerc să fac o figură frumoasă și la cursa de urmărire”, a promis sportiva
Stremous a menționat condițiile foarte bune pe care organizatorii Olimpiadei le-au creat pentru sportivi. ”Din păcate, suntem într-o perioadă pandemică, care nu e deloc plăcută. Dar e superb că am reușit să debutez la Jocurile Olimpice. Sper, cu toții, să mai obținem rezultate bune pentru Republica Moldova”, a mai spus biatlonista în final.
© REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHAAlina Stremou
Алина Стремоус - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Alina Stremou
Echipa olimpică a Moldovei, care va evolua la Beijing, include 5 sportivi. Aceștia vor concura pentru medalii în 2 tipuri de sport.
Cea mai tânără din echipă este Doina Descalui, în vârstă de 22 de ani, care va purta drapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor, programată pentru 4 februarie.
Din echipa olimpică mai fac parte Alina Stremous, Alla Ghilenko, Maxim Makarov și Pavel Magazeev.
Programul competițiilor olimpicilor moldoveni la Beijing - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Olimpiada de la Beijing - 2022
Programul competițiilor olimpicilor moldoveni la Beijing
Fluxul de știri
0