Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

A fost descoperită o nouă infecție mortală

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Boală letală a fost detectată în Anglia, a fost înregistrată și prima victimă.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Primul caz letal cauzat de febrei Lassa a fost înregistrat în estul Angliei, este menționat în comunicatul Agenției Britanice de Sănătate (UKHSA), relatează RIA Novosti.
Cu o zi mai devreme, instituția a anunțat că în Anglia au fost descoperite două cazuri de boală. Acestea au fost asociate cu călătorii în Africa de Vest. Încă un caz probabil era în stadiul de investigare.
Anterior, Centrul Nigerian pentru Controlul Bolilor (NCDC) a informat că 40 de persoane au murit în țară în luna ianuarie din cauza unui focar de febră Lassa.
„UKHSA poate anunța că s-a confirmat și cazul probabil de febră Lassa, ridicând numărul total de cazuri la trei. Din păcate, această persoană a murit”, este menționat în comunicatul agenției.
Riscul pentru publicul larg rămâne foarte scăzut, iar medicii iau acum legătura cu persoanele care au avut un contact strâns cu bolnavii, a mai precizat sursa.
Decesul din cauza febrei Lassa a fost înregistrată în comitatul Bedfordshire din estul Angliei. „Confirmăm cu tristețe moartea pacientului fundației noastre care a fost confirmat cu febra Lassa”, a declarat reprezentantul NHS din Bedfordshire.
Hans Kluge - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
OMS: Omicron ar putea pune capăt pandemiei în Europa
Febra Lassa este o boală infecțioasă acută caracterizată printr-o evoluție severă, letalitate sporită, afectarea organelor respiratorii, rinichilor, sistemului nervos central și sindrom hemoragic. Principalii purtători ai infecției sunt șobolanii africani, de asemenea sursă de infecție poate fi persoană cu febră Lassa , toate secrețiile acestuia fiind contagioase pe întreaga perioadă a bolii. Răspândirea infecției se poate produce prin alimente, apă, aer, pe cale sexuală și verticală (de la femeia însărcinată la făt).
Consultantul medical UKHSA Susan Hopkins a explicat că până acum, din 1980, au fost aduse în Regatul Unit opt cazuri de febră Lassa. Ultimele două cazuri au fost înregistrate în 2009.
Fluxul de știri
0