Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vremea se răcește: Câte grade vor fi în acest weekend

© Sputnik / Evghenii Panasencoprimăvara
primăvara  - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Abonare
Temperaturile scad, dar se mențin generoase. Iată ce prognozează meteorologii pentru acest sfârșit de săptămână.
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Temperaturi de primăvară sunt prognozate și pentru următoarele două zile, deși acestea scad în medie cu 4 grade Celsius. Serviciul Hidrometeorologic informează că sâmbătă și duminică vom avea parte de până la +9 grade Celsius.
Și prima zi de weekend, dar și duminică va fi timp prielnic pentru plimbări în aer liber. Potrivit meteorologilor pe timp de zi nu vor cădea precipitații. Acestea se vor înregistra pe timp de noapte, iar din cauza temperaturilor mai joase se vor transforma în lapoviță. Pentru sâmbătă sunt prognozate și intensificări ale vântului.

Temperatura aerului ziua va oscila între +4..+9 grade Celsius. În raioanele de nord se vor înregistra între +4..+7 grade Celsius, iar în raioanele centrale vor fi între +5..+8 grade Celsius. La sudul țării va fi cel mai cald. Acolo termometrele vor indica între +6..+9 grade Celsius. Începând cu 11 februarie se încălzește și mai mult, iar pe 18 februarie temperatura va ajunge la +13 grade Celsius pe timp de zi.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul lunii ianuarie pe teritoriul ţării s-a semnalat vreme neomogenă după regimul termic și cu deficit de precipitații. Vreme anormal de caldă s-a semnalat în prima decadă a lunii ianuarie, când temperatura medie decadală a aerului a atins +2,3..+4,8 grade Celsius, fiind cu 5,7-7,0 grade Celsius mai ridicată față de valorile normei și se semnalează în medie o dată în 10-15 ani.
Totodată, meteorologii anunță că la începutul lunii ianuarie solul a fost dezghețat. În restul zilelor adâncimea de îngheț a solului pe teritoriul țării a variat între 6 și 20 de centimetri. Astfel, culturile de toamnă și plantațiile multianuale în decursul primei luni a anului s-au aflat în stare de repaus vegetativ. Condiţiile meteorologice pentru iernatul culturilor de toamnă și plantaţiilor multianuale au fost satisfăcătoare.
Agricultură - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Economie
Există sau nu riscul ca terenurile să rămână neprelucrate: Ce spun agricultorii
Fluxul de știri
0