Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spînu spune când ar putea să se reducă tariful la gaz

© Sputnik / Mihai CarausAndrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Abonare
Vicepremierul admite o reducere a tarifului la gaz în Moldova, deși anterior președintele ”Moldovagaz” a explicat de ce acest lucru nu se va întâmpla.
CHIȘINAU, 11 feb - Sputnik. În martie, facturile la gaz pentru consumatori ar putea fi mai mici deoarece prețurile globale la gaz au scăzut cu aproape 100 de dolari în februarie. Declarația a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu în cadrul unei emisiuni radio.
El a reiterat că majorarea tarifului la gaze pentru consumatorii finali nu este legată de particularitățile acordului cu ”Gazprom”, încheiat de actualul Guvern, ci de creșterea rapidă a prețurilor la gaze pe piața mondială.
Spînu a mai menționat că îi va expedia o scrisoare șefului „Gazprom”, Alexei Miller, cu rugămintea de a discuta un șir de probleme, inclusiv subiectul auditului în privința datoriilor „Moldovagaz”.
Afirmațiile vicepremierului vin în contradicție cu declarațiile președintelui „Moldovagaz”, Vadim Ceban. Amintim că Ceban a spus anterior că, deși în februarie gazul pentru Moldova va fi mai ieftin cu 100 de dolari, tariful la gaz nu se va reduce.
"În metodologia ANRE există noțiunea de tarif mediu anual, care este calculat pe baza previziunilor noastre. Acum este de 620 de dolari (pentru mia de metri cubi – n.n.). În același timp, nimeni nu a anulat așa-zisele abateri financiare", a spus Ceban în cadrul unei emisiuni
Șeful „Moldovagaz” a mai spus că până pe 20 februarie ”Gazpromului” trebuie să i se achite 100 de milioane de dolari..
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Moldova și Rusia
Spînu se lansează în polemici cu Gazpromul – Ce îi reproșează concernului rus
Fluxul de știri
0