Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețurile la carburanți o iau razna: Cât ar putea costa motorina și benzina în weekend

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru zilele de weekend.
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere. Astfel, zilele viitoare benzina și motorina s-ar putea scumpi din nou.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină: 12-14 februarie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 23 de lei și 84 de bani pentru un litru, cu 10 bani mai mult față de ziua de 11 februarie. Prețul la motorină va crește cu nouă bani și va costa 20 de lei și 75 de bani.

Potrivit ANRE, nivelul prețurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influențat de creșterea cotațiilor la bursele internaționale. Astfel, doar în ultimele 10 zile cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale s-au majorat cu peste 50 $/tona și au depășit nivelul de 890 $/tona pentru benzină și 825 $/tona pentru motorină.
"În cadrul sesiunilor din săptămâna precedentă cotația petrolului Brent a depășit pragul de 93 $/baril, valoare înregistrată ultima dată în luna octombrie a anului 2014", precizează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
ANRE asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat. Acestea reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională și exclude posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a prețurilor prin majorări nejustificate.
Atenție, scumpirile urmează: Prețul la gaz ar putea crește, din aprilie se schimbă formula - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Podcasturi
Atenție, din nou scumpiri: Prețul la gaz ar putea crește, din aprilie se schimbă formula
Fluxul de știri
0