Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au estorcat milioane de la zeci de agricultori: Ce le promiteau escrocii

© Photo : Miroslav RotariBaloți de paie
Baloți de paie - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zeci de agricultori au fost mințiți și lăsați fără bani de către o grupare de escroci. Ce li se promitea.
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Peste 7,5 milioane de lei ar fi estorcat de la mai mulți agricultori din Republica Moldova un grup de persoane specializat în escrocherii, sub pretextul menținerii relațiilor economice de lungă durată și în scopul livrării produselor agricole importate din Ucraina.
„Trei angajați ai acestor companii au cerut și au primit de la mai multe companii și persoane peste 7,5 milioane de lei, pretinși „în avans.” Până în ziua de azi, însă, păgubiții nu și-au primit produsele agricole promise”, precizează Poliția Republicii Moldova într-un comunicat de presă.
Oamenii legii au efectuat acțiuni de investigație pe parcursul a șase luni. S-a stabilit că acțiunile de dobândire ilicită a bunurilor au avut loc pe parcursul anilor 2020-2021.
Ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Complexe a INI de comun cu angajații Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea PCCOCS, au efectuat 13 percheziții în urma cărora au fost depistate și ridicate telefoane mobile, carduri bancare moldovenești și din Ucraina, tehnică de calcul, înscrisuri de ciornă, cartele telefonice, contracte, ștampile – inclusiv ale unor întreprinderi înregistrate în zone off-shore.
S-a constatat că suspecții sunt trei bărbați cu vârste cuprinse între 36 și 69 ani. Aceștia au fost reținuți, iar pe parcursul investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției.
În continuare, oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală și măsuri de investigații pentru acumularea și a altor probe și identificarea altor persoane care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale.
Agricultură - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Economie
Există sau nu riscul ca terenurile să rămână neprelucrate: Ce spun agricultorii
Fluxul de știri
0