Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Iohannis pune paie pe foc: ”Cea mai gravă criză de după căderea Cortinei de fier”

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Abonare
Pentru a justifica venirea trupelor străine în România, președintele Klaus Iohannis a lansat ideea că ne confruntăm cu ”cea mai gravă criză de după căderea Cortinei de fier”
BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik, Marius Holedean. Klaus Iohannis a salutat în declarația sa de presă de vineri, de la baza Mihail Kogălniceanu, vizita în România a secretarului general al NATO, numind acest moment ca fiind crucial pentru securitatea euro-atlantică.
El a deplâns deteriorarea accentuată a situației de securitate în Ucraina și zona Mării Negre și a arătat că actuala criză nu ar fi doar una regională, ci ar afecta securitatea întregului spațiu euro-atlantic.
”Le urez din partea mea și poporului român: ”Bun venit în țara noastră”, a făcut Iohannis plecăciuni în fața trupelor străine, fără să fi consultat deloc poporul român în această privință.
El i-a mulțumit și președintelui Biden pentru această demonstrație fără echivoc a solidarității Statelor Unite și a vorbit de faptul că ne-am afla în ”cea mai gravă criză de după căderea Cortinei de fier”.
Observatorul militar rus Aleksandr Hrolenko a declarat într-un comentariu pentru Sputnik Moldova că intenția exprimată de șeful Alianței Nord-Atlantice, Stoltenberg, de a spori prezența trupelor străine în România este o nouă verigă a lanțului de acțiuni coordonate care se desfășoară de mult timp în spațiul dintre Marea Baltică și Marea Neagră.
„Intensificând tensiunile în Europa de Est, inclusiv în România, Statele Unite continuă, în primul rând, să tensioneze cu mâinile altora situația în Ucraina”, a declarat expertul.
Fluxul de știri
0