Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Diaconescu: România riscă să fie în meniu pe masa negocierilor dintre SUA și Rusia

© Inquam Photos / Virgil SimonescuCristian Diaconescu
Cristian Diaconescu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Abonare
Fostul ministru de Externe al României Cristian Diaconescu reproșează politicii externe românești că nu are un dialog cu Rusia.
BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik. Într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3, fostul șef al diplomației românești a vorbit despre poziționarea României în contextul crizei din estul Ucrainei.
Atât Rusia cât și SUA ”au pus România pe masa negocierilor”, a atras atenția Cristian Diaconescu.
În opinia fostului șef al diplomației românești, negocierile dintre Vest și Est au ieșit din etapa cerințelor ”maximale”, intrând în câmpul negocierilor realiste. Ori în această etapă, România a ajuns subiect de negociere.
Acest lucru face ca discuțiile să fie cu efecte concrete asupra prezentului și viitorului României. Într-o altă intervenție, la postul de televiziune Realitatea Tv, Cristian Diaconescu a atras atenția că ”dacă nu ești la masa negocierilor, ești în meniu”.
Or faptul că nu ne găsim la masa negocierilor, atrage atenția Diaconescu, nu este atât din vina celor care sunt la masă ci și din vina diplomației noastre.
”Putin a pus pe masa negocierii România și nu văd pe nimeni la discuții. Toți liderii de stat s-au întâlnit și discută. Inclusiv Ungaria a vorbit direct cu Putin. Dar se pare că, momentan, noi românii suntem ai nimănui”, a declarat fostul ministru.
Fluxul de știri
0