Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce au declarat Iohannis şi Stoltenberg la baza NATO din Kogălniceanu

© Photo : Președintele RomânieiVizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu împreună cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg
Vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu împreună cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Abonare
Președintele român Klaus Iohannis şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au făcut o declarație de presă comună la Baza Mihail Kogălniceanu.
BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik, Marius Holdean. Președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-au adresat vineri în limba engleză militarilor români și americani. Semnalul este că, pe lângă faptul că sunt trupe străine în România, și limba de comunicare oficială a devenit engleza.
Iohannis a menționat că ”suntem recunoscători președintelui Biden pentru decizia de a trimite trupe în România” și a făcut trimitere la faptul că de la baza Kogălniceanu sunt aproximativ 200 de mile până la Crimeea.
Iohannis a vorbit de o amenințare de securitate care este percepută în acest fel și a dat asigurări că România a fost întotdeauna implicată în asigurarea securității euro-atlantice.
”Prezența dumneavoastră aici e o dovadă a coeziunii aliaților și a angajamentului ferm al Statelor Unite în calitate de partener strategic. Este și continuarea cooperării excelente între forțele militare ale României și SUA și o continuare a eforturilor noastre comune de a asigura stabilitate și un viitor mai bun și mai sigur”, a adăugat Iohannis.
Observatorul militar Aleksandr Hrolenko a comentat pentru Sputnik Moldova că intenția exprimată de șeful Alianței Nord-Atlantice, Stoltenberg, de a spori prezența trupelor străine în România este o nouă verigă a lanțului de acțiuni coordonate care se desfășoară de mult timp în spațiul dintre Marea Baltică și Marea Neagră „Intensificând tensiunile în Europa de Est, inclusiv în România, Statele Unite continuă, în primul rând, să tensioneze cu mâinile altora situația în Ucraina”, a declarat observatorul militar.
Vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu împreună cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Internațional
Iohannis și Stoltenberg, la baza NATO de la Mihail Kogălniceanu - Video
Observatorul militar Aleksandr Hrolenko a comentat pentru Sputnik Moldova că intenția exprimată de șeful Alianței Nord-Atlantice, Stoltenberg, de a spori prezența trupelor străine în România este o nouă verigă a lanțului de acțiuni coordonate care se desfășoară de mult timp în spațiul dintre Marea Baltică și Marea Neagră
„Intensificând tensiunile în Europa de Est, inclusiv în România, Statele Unite continuă, în primul rând, să tensioneze cu mâinile altora situația în Ucraina”, a declarat observatorul militar.
Fluxul de știri
0