Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Stare de urgență în sănătate publică - ce măsuri au luat deputații

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații au votat în lectură finală un proiect ce ține de instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Angajații din sistemul medical de stat care s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu vor primi și în acest an indemnizații de 16 mii de lei. Majoritatea deputaților au susținut proiectul de lege privind modificarea unui articol din Legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative
Anterior, Guvernul a aprobat acest proiect propus de Ministerul Sănătății. Inițiativa prevede că și în anul 2022 vor fi acordate aceste indemnizații pentru angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică implicați în diagnosticul și supravegherea epidemiologică a cazurilor și focarelor de COVID-19, personalul medical implicat nemijlocit în activitățile medicale de combatere a infecției COVID-19 în instituțiile medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Informații și Securitate.
Vor primi indemnizații și angajații din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală specializată de ambulator, de asistență medicală primară.
Cheltuielile pentru realizarea hotărârii vor fi asigurate din contul fondurilor de urgență ale Guvernului. Prevederea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
De indemnizația unică de 16 mii de lei au beneficiat în ultimii doi ani 17 771 de angajați din instituţiile medico-sanitare, care s-au infectat la locul de muncă.
COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri au fost înregistrate pe 9 februarie
Fluxul de știri
0