Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scumpirile la carburanți continuă: Cât ar putea costa mâine benzina și motorina

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru ziua de 11 februarie.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea scumpi din nou.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 11 februarie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 23 de lei și 74 de bani pentru un litru, cu opt bani mai mult față de ziua de 10 februarie. Prețul la motorină va crește cu 6 bani și va costa 20 lei și 66 bani.

Potrivit ANRE, nivelul prețurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influențat de creșterea cotațiilor la bursele internaționale. Astfel, doar în ultimele 10 zile cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale s-au majorat cu peste 50 $/tona și au depășit nivelul de 890 $/tona pentru benzină și 825 $/tona pentru motorină.
"În cadrul sesiunilor din săptămâna precedentă cotația petrolului Brent a depășit pragul de 93 $/baril, valoare înregistrată ultima dată în luna octombrie a anului 2014", precizează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
ANRE asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat. Acestea reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională și exclude posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a prețurilor prin majorări nejustificate.
Prognoze catastrofale: Până în martie, benzina ar urma să coste 32 de lei, iar motorina 30   - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Podcasturi
Prognoze catastrofale: Până în martie, benzina ar urma să coste 32 de lei, motorina - 30
Fluxul de știri
0