Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Prețurile o iau razna: Se scumpesc creditele, electricitatea și chiar pâinea – Ce urmează

Abonare
Administrația ”Gazprom” a acuzat autoritățile de la Chișinău că au o abordare unilaterală în ceea ce ține de organizarea auditului datoriei ”Moldovagaz”, menționând că acest fapt contravine acordurilor încheiate în octombrie 2021.
Gazprom precizează că această abordare unilaterală a Chișinăului în acest caz nu poate garanta un audit obiectiv și transparent, iar Consiliul de Supraveghere al ”Moldovagaz” ar putea să nu aprobe rezultatele acestuia.
De altă parte, consilierul președintelui Republicii Moldova, membrul Consiliu de observatori al SA ”Moldovagaz” Veaceslav Negruță susține că responsabilă pentru efectuarea auditului datoriei ”Moldovagaz” este doar partea moldovenească, acest fapt fiind confirmat în Protocolul semnat octombrie de ”Gazprom” cu țara noastră.
Negruța a explicat că ”Punctul 5 al Protocolului din 29 octombrie 2021 spune clar că partea moldovenească va efectua un audit independent al datoriilor ”Moldovagaz” și doar raportul final al auditului va fi coordonat la nivel de Consiliu de observatori al SA ”Moldovagaz”.
Discutăm despre criza gazelor, cu cât ar putea crește prețul la carburanți până în primăvară, prețul energiei electrice, dacă va fi sau nu majorată inflația, respectiv creditele se vor scumpi sau nu, dar și despre deciziile Guvernului care se impun cu expertul economic Veaceslav Ioniță.
Fluxul de știri
0