Cum să faci mărțișoare hand made

© Sputnik / Mihai CarausMărțișoare handmade
Mărțișoare handmade - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Se apropie primăvara, așa că meșterii populari din întreaga țară confecționează de zor mărțișoare hand made. Cum se confecționează mărțișoarele hand made - citiți în materialul Sputnik.
În curând vom prinde la piept mărțișorul, simbolul care prevestește sosirea primăverii. Sputnik Moldova vă prezintă câteva idei de mărțișoare hand made.

Idei de mărțișoare hand made

Meșterul Inesa Munteanu gravează inscripții personalizate cu ajutorul unui pirograf pe plăcuțe din lemn în formă de inimă sau alte obiecte pentru confecționarea mărțișoarelor hand made.
© Sputnik / Miroslav RotariInesa Munteanu
Inesa Munteanu - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Inesa Munteanu
Ulterior, pe frunze artificiale sunt aplicate flori albe și roșii. Așa începe să prindă contur simbolul primăverii. Ulterior, compoziția se aplică pe plăcuța din lemn gravată manual.
Iar colecția de mărțișoare hand made a Cristinei Doba din Chișinău îi cucerește chiar și pe cei mai capricioși cumpărători. Ea confecționează mărțișoare în formă de balerine cu fusta din pene sau fatin. Lucrările inedite nu au cum să nu-ți atragă atenția.
© Sputnik / Mihai CarausMărțișoare în formă de balerine cu fusta din pene sau fatin
Martisoare handmade - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Mărțișoare în formă de balerine cu fusta din pene sau fatin
Cristina creează mărțișoare hand made de dimensiuni mai mari, care se potrivesc perfect pentru grădiniță, școală, birou sau casă. Fiecare element este foarte bine gândit și lucrat.
© Sputnik / Mihai CarausMărțișoare hand made
Martisoare handmade - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Mărțișoare hand made
Totodată, Cristina creează și mărțișoare de pus în piept. Acestea sunt din lemn, cu imagini printate sau decorate cu flori din lut polimeric, pene sau stofă.
© Sputnik / Mihai CarausMărțișoare hand made
Martisoare handmade - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Mărțișoare hand made
Mărțișoarele hand made sunt împachetate în plicuri deosebite și conțin diverse mesaje personalizate. Meșterița spune că muncește mult, dar o face din pasiune.
© Sputnik / Mihai CarausMărțișoare hand made
Martisoare handmade - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Mărțișoare hand made

Unde se vând mărțișoare în Chișinău

Începând cu data de 10 februarie, în sectoarele din Capitală sunt autorizate locuri pentru comercializarea mărțișoarelor, suvenirelor și florilor de grădină, în contextul desfășurării sărbătorilor de primăvară „Valintene's Day", „Dragobete", „Mărțișor" și „8 Martie".
Locațiile pentru comercializarea mărțișoarelor vor fi stabilite de preturile de sector, care ulterior vor elibera autorizațiile pentru desfășurarea târgului de primăvară.
Titularii de autorizații vor asigura, în mod obligatoriu, respectarea măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii infecției COVID-19.
Fluxul de știri
0