Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Londra trimite nave de război în Europa de Est

© REUTERS / POOLBoris Johnson
Boris Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Abonare
Guvernul Marii Britanii a anunțat în contextul întâlnirii dintre premierul Boris Johnson și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că va trimite avioane și nave de luptă în regiunea Mării Negre.
BRUXELLES, 10 feb – Sputnik, Daniela Porovăț. Într-un comunicat de presă dedicat întâlnirii de joi dintre premierul Marii Britanii și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe tema răspunsului Alianței la situația de la granița Ucrainei, se arată că cei doi oficiali au discutat despre eforturile diplomatice ale membrilor NATO și au cerut Rusiei să continue dialogul și să-și mute trupele înapoi de la granița cu Ucraina.
Prim-ministrul britanic s-a întâlnit joi dimineață cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a discuta despre un răspunsul al Alianței la situația de la granița cu Ucraina.
Prim-ministrul și-a prezentat planul de a consolida angajamentele militare ale Regatului Unit față de NATO, inclusiv prin trimiterea de nave de război în Europa de Est și creșterea numărului de avioane de luptă britanice staționate în sud-estul Europei, pentru a oferi liniștire și sprijin aliaților din regiune, se arată în comunicat.
Boris Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Editoriale
La ce-i trebuie lui Boris Johnson un război cu Rusia
Cei doi oficiali au convenit asupra necesității de descurajare continuă pentru a completa eforturile diplomatice, iar secretarul general al NATO i-a mulțumit primului ministru pentru sprijinul ferm acordat NATO.
Mesajul lui Boris Johnson a fost pe linia cunoscută a politicii agresive a Marii Britanii față de Moscova, premierul declarând că se teme pentru stabilitatea și securitatea europeană fără o presiune continuă asupra Rusiei din partea tuturor membrilor NATO.
Fluxul de știri
0