Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Importantă față bisericească din România, despre Putin

© Inquam Photos / George CalinIPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În plină propagandă rusofobă și anti-Putin, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, surprinde din nou spunând părerea sa despre președintele Rusiei.
BUCUREȘTI, 10 feb - Sputnik. Fără să comenteze evenimentele politice sau criza din Ucraina, înaltul ierarh ortodox a vorbit despre Vladimir Putin dar și despre asocierea facilă făcută de propagandă, între comunism și Rusia.
”Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea și văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă lumea”, a declarat ÎPS Teodosie în cadrul emisiunii la care participă săptămânal la Radio Dobrogea.
”Am spus-o și o spun fără frică și fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte și la Ierusalim. În țara sa, și Putin, și Medvedev, sunt ctitori. Și am fost pe urmele lor în excursie și m-am minunat câtă jertfă au făcut.”
Arhiepiscopul a mai atras atenția asupra unui aspect important. Există o dimensiune a propagandei rusofobe și Putinofobe care leagă Rusia și ceea ce este rusesc de amintirea tragică a comunismului.
Comunismul ca ideologie, atrage atenția ÎPS Teodosie, nu e un produs rusesc. Marx și Engels, părinții comunismului erau intelectuali germani, formați la marile universități ale Occidentului și care și-au scris opera și au pus bazele ideologiei comuniste, la Paris și Londra, nu la Moscova și Sankt Petersburg.
Această asociere facilă a fost subliniată și de marele gânditor și disident rus anticomunist, Alexandr Soljenițin, care atrăgea atenția încă din anii războiului rece, că demonizarea facilă a Rusiei, prin identificarea cu regimul comunist este nu doar o dovadă de incultură, dar și foarte periculoasă.
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Editorialist
Maia Sandu își dă arama pe față sau cu ce este șantajată de Vladimir Filat
Fluxul de știri
0