Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi! Au fost puse în funcțiune mai multe camere de supraveghere

© Sputnik / Mihai Carausдорожные камеры
дорожные камеры - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne a lansat prima parte a Programului național de modernizare tehnologică a sistemului de siguranță publică și rutieră.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Pe drumurile din țară au fost instalate mai multe camere de supraveghere, iar de astăzi au fost puse în funcțiune. Anunțul a fost făcut de directorul Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Putere, în cadrul lansării primei parte a Programului național de modernizare tehnologică a sistemului de siguranță publică și rutieră.

"Au fost instalate 23 de posturi de supraveghere. Au fost puse în funcțiune 36 de camere de supraveghere, dintre care 26 de camere de supraveghere la nivel național și 10 camere în municipiul Chișinău. Camerele activează 24/24 de ore" a declarat Alexandru Putere.

Potrivit directorului Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI, camerele de supraveghere instalate vor transmite în timp real informația de la fața locului.
"Sistemul singur detectează și ne spune ce a încălcat șoferul, ce articol și se remite o scrisoare la domiciliul proprietarul mașinii. Citația este valabilă un an de zile din momentul producerii încălcării", a mai spus Putere.
Potrivit lui Alexandru Putere, camera de supraveghere va fixa viteza de deplasare a mașinilor și locul amplasării pe bandă, chiar și pe un drum cu 4 benzi. Totodată, camerele vor fixa viteza medie de deplasare dacă camerele sunt instalate la ieșirea și intrarea în localitate.
Ремонт дороги - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2022
Societate
Atenție, șoferi: Se suspendă circulația pe o stradă din Chișinău - Care este motivul
Tot în cadrul acestui proiect au fost modernizate și 10 camere de supraveghere instalate anterior.
Prima etapă a Programului național de modernizare tehnologică a sistemului de siguranță publică și rutieră a costat în jur de 20 de milioane de lei. Următoarea etapă a programului constituie instalarea altor 18 camere de supraveghere. Deținătorii sistemului de supraveghere video este Ministerul Afacerilor Interne.
Potrivit MAI, scopul principal al acestui program este de a spori securitatea în trafic și a reduce numărul accidentelor rutiere.
Fluxul de știri
0