Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pensionarii ar putea primi lunar compensații pentru prețurile mari la pâine

© AP Photo / Bernat ArmanguePensie
Pensie - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor propun ca statul să compenseze prețul la pâine pentru pensionari.
CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Mai mulți pensionari din țara noastră ar putea primi 100 de lei lunar compensație pentru prețurile mari la pâine. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care urmează a fi aprobată în cadrul ședinței de Parlament. Anunțul a fost făcut astăzi de deputatul Tatiana Cunețchi în cadrul unei conferințe de presă.
Decizia de compensație a venit după ce societatea pe acțiuni „Franzeluța” a anunțat că scumpește prețul la pâine.
"Am elaborat un proiect de lege prin care propunem introducerea compensațiilor pentru prețurile la pâine în mărime de 100 de lei lunar pentru fiecare beneficiar de pensie mai mică sau egală cu trei mii de lei", a declarat Cunețchi.
Potrivit deputatului, în țara noastră sunt în jur de 612 mii de pensionari care trăiesc sub nivelul de existență. Tatiana Cunețchi a declarat că situația social-economică s-a înrăutățit dramatic.
"Doar în ultimele 6 luni au fost majorate substanțial tarifele la agentul termic, gaz, combustibil, energia electrică. Au crescut prețurile la produsele de larg consum, inclusiv la cele de prima necesitate. Majorarea prețului la pâine a variat de la 17% până la 37% și a constituit în mediu circa 1 leu și 50 de bani pentru o pâine", a spus deputatul.
Amintim că săptămâna trecută societatea pe acțiuni „Franzeluța” a anunțat că este nevoită să majoreze prețurile la tot sortimentul de pâine. Întreprinderea a decis să majoreze volumul de producție a pâinii sociale în rețeaua de magazine specializate. Astfel, începând cu 1 februarie, volumul de pâine socială „Chișinău” a fost majorat cu 54%. Prețul final pentru consumatori nu va fi modificat la acest produs.
Cu cât s-a scumpit pâinea în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Infografic
Cu cât s-a scumpit pâinea în Moldova
Fluxul de știri
0