Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

O nouă problemă a Guvernului Gavrilița cu Gazprom – Ce reclamă concernul rus

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Abordarea unilaterală de către partea moldovenească a chestiunii auditului cu privire la datoria Moldovagaz este contrară acordurilor încheiate în octombrie 2021, anunță Gazprom.
CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Ședința Consiliului de Supraveghere al SA „Moldovagaz”, programată pentru 2 februarie 2022, nu a avut loc din cauza absenței reprezentanților Guvernului Republicii Moldova, anunță administrația concernului rus pe canalul său de Telegram. S-a presupus că Consiliul de Supraveghere urma să convină asupra modalităților de auditare a datoriei companiei Moldovagaz față de Grupul Gazprom pentru gazele furnizate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului, prevăzut de Protocolul de negocieri privind soluționarea chestiunilor problematice din industria gazelor naturale din 29 octombrie 2021.
În loc să se prezinte la această ședință, reprezentanții Guvernului Republicii Moldova au anunțat că condițiile de angajare a auditorului au fost deja stabilite de partea moldovenească. După cum reiese din documentația publicată de Chișinău privind desfășurarea auditului, aceasta nu a ținut cont de propunerile Gazprom, trimise anterior părții moldovenești.
Abordarea unilaterală a părții moldovenești în stabilirea condițiilor licitației pentru achiziționarea de servicii de auditor nu permite să se conteze pe transparență și obiectivitate în realizarea auditului privind datoriile pe care le are Moldovagaz pentru gazul livrat consumatorilor din Republica Moldova. Asta poate duce la faptul că rezultatele nu vor fi acceptate de Consiliului de Supraveghere al SA „Moldovagaz”.
Fluxul de știri
0