Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania: de când se relaxează restricţiile – se va impune vaccinarea obligatorie?

© AFP 2024 / ODD ANDERSENFrontiera cu Polonia, verificarea temperaturii în contextul COVID-19
Frontiera cu Polonia, verificarea temperaturii în contextul COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Guvernul german lucrează la planul de relaxare a restricţiilor, care ar putea fi implementat până la sfârşitul lunii februarie, după ce va trece vârful epidemic.
BUCUREŞTI, 8 feb – Sputnik, Doina Crainic. În Germania încă sunt în vigoare multe restricții împotriva Covid-19, printre care interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în restaurante, locuri publice și unele magazine.
Totuşi, autorităţile iau în calcul relaxarea restricţiilor încă din februarie. „Se dezvoltă perspective de deschidere”, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a guvernului, Christiane Hoffmann, citată de ziarulromanesc.de.
Măsurile urmează să fie discutate la o întâlnire a oficialilor federali și de land, pe 16 februarie. Măsurile de relaxare vor intra în vigoare doar atunci când autoritățile vor fi sigure că sistemul de sănătate nu va fi copleșit.
„Potrivit experților, acest lucru s-ar putea întâmpla între mijlocul și sfârșitul lunii februarie”, a adăugat Hoffmann.
Din cauza variantei Omicron, Germania a înregistrat o creștere bruscă a numărului de cazuri noi în ultimele săptămâni.
De asemenea, potrivit noilor reguli, începând de marți, 8 februarie, farmaciștii, stomatologii şi veterinarii pot administra şi ei vaccinuri anti-Covid 19.
În Germania, aproximativ 74,4% din populație este complet vaccinată împotriva COVID-19, iar 54,3% a primit suplimentar o doză de rapel.
În ceea ce priveşte măsura vaccinării obligatorii, premierul Bavariei, Markus Söder, a declarat că intenționează să nu implementeze obligativitatea vaccinării personalului din casele de bătrâni și din instituțiile medicale, spunând că asta ar putea duce la un deficit accentuat de lucrători în acest sector.
Pe de altă parte, guvernul de coaliție federală susține impunerea obligativităţii generale a vaccinării, dar propunerile aflate în prezent în dezbatere vor necesita probabil mai multe luni pentru a se materializa într-o lege.
Fluxul de știri
0