Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Geniștii în acțiune: Au fost găsite muniții din cel de-Al Doilea Război Mondial

© Photo : Ministerul Apărării al RMGeniști moldoveni
Geniști moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Proiectile de artilerie și grenade din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite la Briceni și Ștefan Vodă.
CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. 21 de obiecte explozive au fost neutralizate în prima lună a acestui an. Echipele de geniu ale Armatei Naționale au intervenit în localitățile din raioanele Briceni și Ștefan Vodă.
”În prima săptămână din luna ianuarie, echipa de genişti a Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova” a depistat și nimicit nouă proiectile de artilerie calibru 76 mm, în pădurea din apropierea orașului Lipcani, raionul Briceni”, anunță Ministerul Apărăii.
Alte nouă obiecte explozive, dintre care șapte proiectile de artilerie, calibru 76 mm, și două grenade, au fost descoperite în câmpul arabil din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.
Toate munițiile datau din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și prezentau un risc sporit pentru viaţă. Acestea au fost distruse în condiții de maximă securitate.
Totodată, Ministerul Apărării atenţionează că, dacă cunosc zone în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale.
În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.
Descinderi - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Societate
Percheziții matinale la un punct de trecere a frontierei
Fluxul de știri
0