Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gavrilița spune cum vor fi cheltuiți cei 100 de milioane de euro acordați de România

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a făcut declarații în contextul în care vineri ar urma să aibă loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României.
CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Membrii Cabinetului de miniștri de la București vor veni săptămâna aceasta în Moldova pentru a participa la o ședință comună cu Guvernul țării noastre. Ședința va avea loc la Palatul Republicii.
Prim-ministrul, Natalia Gavrilița, a anunțat că vineri va fi semnat Acordul de asistență financiară nerambursabila de 100 de milioane de euro. Proiectele spre care vor merge banii, urmează să fie convenite de ambele părți în cadrul unor discuții ulterioare.

” În primul rând ne dorim ca cea mai mare parte din această sumă să suplimenteze sumele alocate Fondului de Dezvoltare Regională și Locală. Asta ar însemna o contribuție consistentă a României la dezvoltarea regiunilor și satelor din Republica Moldova, prin finanțarea unor obiecte sociale și de infrastructură. Este vorba de grădinițe, școli, sisteme de canalizare, stații de epurare, iluminare stradală și proiecte de antreprenoriat social”, a declarat Natalia Gavrilița.

În același timp, premierul a mai specificat că la ședința comună va fi discutat subiectul legat de construirea unui nou pod peste Prut și se vor lua decizii ce țin de reducerea și eliminarea tarifelor de roaming.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Politică
Guvernele României și Republicii Moldova, în ședință comună: Când va avea loc
Fluxul de știri
0