Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BCS va avea un nou deputat: Cine vine în fotoliul de parlamentar

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va avea un nou deputat - CEC va face propunerea către Curtea Constituțională.
CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Candidatul supleant de pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, va fi propus să ocupe funcția rămasă vacantă după decesul parlamentarului Svetlana Căpățînă.
În context, Comisia Electorală Centrală va propune Curții Constituționale validarea mandatului.

„CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. În conformitate cu prevederile legale, CEC va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat în Parlament candidatului supleant Alexandr Nesterovschi de pe lista aceluiași bloc electoral”, este precizat în comunicatul Comisiei Electorale Centrale.

Deputatul Svetlana Căpățînă s-a stins din viață pe 25 ianuarie, la vârsta de 52 de ani, în urma complicațiilor provocate de COVID-19.
Свеча памяти - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Societate
S-a stins din viață un deputat al Parlamentului Republicii Moldova
Fluxul de știri
0