Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum decurge cea de-a doua zi de grevă a transportatorilor în Găgăuzia

© Sputnik / Maxim TopalAutogara Comrat este pustie din cauza grevei transportatorilor
Autogara Comrat este pustie din cauza grevei transportatorilor - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Transportatorii nu intenționează să renunțe și cer Guvernului să întoarcă fața către angajații din sectorul transporturilor.
COMRAT, 8 feb - Sputnik, Maxim Topal. Aproximativ 95% dintre cursele interurbane din Găgăuzia au fost anulate. Greva transportatorilor va dura încă o zi, spun reprezentanții Autogării din Comrat.
Directorul Autogării, Vladimir Ceban, spune că în cele două zile de protest șoferii au fost solidari și nu au ieșit la muncă.

"Cursele interurbane sunt sistate. Ne așteptam ca unii operatori de transport să efectueze câteva curse pentru a duce oamenii la serviciu și seara înapoi acasă. Dar ei n-au ieșit. Pasagerii, după cum vedem, merg cu transportul de ocazie. Oamenii sună, se interesează, iar noi le răspundem că deocamdată nu sunt curse", a spus Ceban.

© Sputnik / Maxim TopalDirectorul Autogării Comrat, Vladimir Ceban, a vorbit despre protestul transportatorilor
Директор автостанции Комрат рассказал о протестах перевозчиков - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Directorul Autogării Comrat, Vladimir Ceban, a vorbit despre protestul transportatorilor
În această zi au fost efectuate doar câteva curse interurbane: Bender-Cahul și Tiraspol - Copceac, cursele Ceadîr-Lunga - Tiraspol, Basarabeasca - Cahul, Ismail - Chișinău și Chișinău - Ismail.
Anterior, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a declarat că peste 90 la sută dintre cursele de transport interurban din țară au fost anulate.
Ieri, în prima zi de grevă, gările din Chișinău, dar și din Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești, erau goale.
Amintim că decizia de a sista activitatea curselor regulate de transport a fost luată în semn de protest față de lipsa de acțiune a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în ceea ce privește solicitarea APOTA de a fi majorate tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară.
Cursele regulate vor fi reluate pe 10 februarie. APOTA va anunța deciziile sale legate de problema tarifelor după această dată.
Протест автоперевозчиков в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Economie
Critici dure la adresa lui Spînu: De ce nu acceptă majorarea tarifului la transport auto
Fluxul de știri
0