Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Oamenii prind mașini de ocazie în timp ce transportatorii sunt în grevă

Abonare
Odată cu începerea săptămânii de lucru în Moldova a devenit dificil să ajungi dintr-o localitate în alta.
Luni în Moldova a început greva transportatorilor, care va dura până în data de 9 februarie inclusiv.
„Aproximativ 90% dintre curse au fost sistate. Ministerul nu a aprobat noul tarif pentru călătorie. Totul se scumpește, dar au găsit sectorul care poate fi sugrumat”, a declarat președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport, Auto Oleg Alexa, într-un comentariu pentru Sputnik Moldova.
Dis-de-dimineață pasagerii au întâmpinat dificultăți în ceea ce privește deplasarea. De exemplu, locuitorii orașului Strășeni, care muncesc în Capitală, au putut să ajungă la locul de muncă doar cu mașinile de ocazie.
"Fără cuvinte necenzurate nu mă pot exprima. Altfel nu se poate. Vedeți că nu sunt microbuze. Se poate lua taxi, dar 200 de lei este un preț prea mare", a spus o locuitoare a orașului Strășeni.
Pentru a ajunge la timp la locul de muncă, unii localnici au fost nevoiți să se trezească la ora 5 dimineața.
„Ar fi bine să fie atenționat din timp poporul simplu, ca să știm dacă sunt sau nu microbuze. Trebuie să ajung la muncă. Cum să ajung? Trebuie să stau și să opresc mașini de ocazie. Poate vreun taxi se va opri", a spus o altă locuitoare a orașului Strășeni.
Între timp, președintele APOTA atenționează: „Incomodități pentru populație vor fi în următoarele zile, dar nu am avut de ales.”
Fluxul de știri
0