Putin și Macron au discutat despre Ucraina: „Sper că vom găsi un răspuns pentru Europa”

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Emmanuel Macron
Vladimir Putin și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Președintele francez Emmanuel Macron a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin despre situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Președintele francez Emmanuel Macron a spus că problema Ucrainei este foarte importantă, speră să o discute cu președintele rus Vladimir Putin și să găsească un răspuns pentru întreaga Europă.
„Cred că conversația de astăzi poate fi un început de cale pe care ar trebui să o urmăm, aceasta fiind normalizarea situației. Cunoaștem situația militar-politică, cunoaștem problema ucraineană, despre care ai menționat, cât de importantă este. Prin urmare, mă bucur că voi putea discuta aceste probleme în profunzime și vom putea găsi un răspuns colectiv util pentru Rusia și pentru întreaga Europă. Un răspuns util este acela care evită războiul, desigur, și construiește stabilitate, vizibilitate și încredere pentru toți”, a spus Macron în cadrul negocierilor cu Putin.

Kievul și statele occidentale în ultima vreme vorbesc în mod constant despre o presupusă intensificare a „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei. Moscova a negat în repetate rânduri asemenea acuzații, menționând că nu amenință pe nimeni și nu intenționează să atace pe nimeni, iar afirmațiile despre „agresiunea rusă” sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor ruse.
Ministerul rus de Externe a remarcat că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusă” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt atât ridicole, cât și periculoase.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a spus că Rusia își mută trupele pe teritoriul său și la propria discreție.
Президент РФ Владимир Путин и президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Rusia
Putin: Rusia și Franța au aceleași preocupări în domeniul securității
El a atras atenția că acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. Din 2014, țările NATO, conduse de Statele Unite, furnizează arme Ucrainei și antrenează armata acesteia, ceea ce încalcă direct acordurile de la Minsk și afectează negativ reglementarea conflictului din Donbas.
Pe lângă americani, Marea Britanie, Canada, Franța, Polonia, Turcia, Lituania, Cehia, Bulgaria, România și Estonia fac la livrări în valoare totală de miliarde de dolari.
Fluxul de știri
0