Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul Apărării al Franței, despre livrările de arme către Ucraina

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaMilitar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina
Militar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul francez al Apărării Parly a declarat că Parisul nu dorește o escaladare în Ucraina din cauza livrărilor de arme către această țară.
CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly, a declarat luni, în Parlamentul European că Parisul nu dorește ca furnizarea de arme către Ucraina să provoace o escaladare a situației din jurul acestei țări, dar, în același timp, recunoaște dreptul Kievului la apărare.
"Ca în orice altă țară, nu dorim ca exporturile noastre să escaladeze situația. Sarcina noastră principală este să scădem temperatura, să promovăm detensionarea", a spus ministrul francez, răspunzând la întrebările deputaților subcomisiei pentru apărare a Parlamentului European.
Potrivit RIA Novosti, el a subliniat necesitatea „recunoașterii dreptului Ucrainei de a-și asigura apărarea, de a păstra integritatea teritorială și de a proteja populația”. În acest sens, ministrul a reamintit că Uniunea Europeană a decis să acorde sprijin Kievului în cadrul politicii comune de securitate.
Anterior, s-a anunțat că UE a alocat 31 de milioane de euro Ucrainei pentru a consolida capacitățile de apărare în cadrul Fondului european de menținere a păcii. Cu toate acestea, această asistență nu prevede trimiterea de arme letale. Ci este vorba de ajutor pentru medicii militari, crearea de spitale de campanie, precum și asistarea forțelor inginerești ale armatei ucrainene.
În ultima perioadă, Kievul și statele occidentale au vorbit în mod constant despre o presupusă intensificare a „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia mută trupe pe teritoriul său la propria discreție. El a spus că asta nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.
Rusia a respins în mod repetat acuzațiile Occidentului și Ucrainei că ar întreprinde „acțiuni agresive”, afirmând că nu amenință pe nimeni și nu va ataca pe nimeni, iar declarațiile despre „agresiunea rusească” sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor rusești.
Ministerul rus de Externe a notat mai devreme că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusă” și posibilul ajutor acordat Kievului ca acesta să se apere împotriva rușilor sunt atât ridicole, cât și periculoase.
Президент РФ Владимир Путин и президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Rusia
Putin: Rusia și Franța au aceleași preocupări în domeniul securității
Fluxul de știri
0