Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bărbat, complice în schema infracțională de la CFM, reținut - detalii

© Sputnik / Aleksandr Kondratuk / Accesați arhiva multimediaLocomotivă de tren
Locomotivă de tren - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Un bărbat, complice în schema infracțională de la Calea Ferată din Moldova, a fost reținut. Oamenii legii au oferit detalii despre acest caz.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale anunță despre reținerea unui complice în schema infracțională de la Calea Ferată din Moldova.
Potrivit PCCOCS, complicele avea rolul să mimeze acțiunile beneficiarilor.

"Potrivit materialelor dosarului, domeniul de activitate al companiei este cel al expedițiilor. Bărbatul reținut este bănuit de participare la disimularea unor tranzacții cu implicarea CFM, în scopul însușirii ilegale a activelor din patrimoniul întreprinderii de stat în sumă de 85 de milioane de lei, în anii 2017-2019", anunță PCCOCS.

Amintim că în acest dosar sunt mai mulți învinuiți, unul dintre care este fostul director CFM. Iurie Topală a fost reținut de către autoritățile belgiene pe data de 13 ianuarie. Fostul director al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” urmează a fi extrădat.
Topală a fost reținut după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, fiind anunțat în căutare internațională.
"Mandatul a fost emis în cadrul unui cauze penale pornite, pe faptul abuzului de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat în legătură cu managementul defectuos la Calea Ferată din Moldova, produs în perioada anilor 2015-2019, în rezultatul căruia a fost prejudiciată întreprinderea cu 250 milioane de lei", susține Mariana Cherpec.
Iurie Topală  - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Societate
Fostul director al CFM, Iurie Topală, a fost reținut în Belgia
Fluxul de știri
0